Internet poguban za najmlađe – tablet nije dadilja

Internet poguban za najmlađe

Oko 75 roditelja u jednom od dva staropazovačka vrtića dopušta svojim mališanima uzrasta pod jedne do dve i po godine da bez ograničenja koristi internet, a do kakvih posledica prekomerne upotreba može dovesti govori podatak da preko 30 odsto dece ne izgovara smislene rečenice, a oko 15 odsto dece uopšte ne govori.

Deca i mladi uzrasta od 10 do 19 godina svoje slobodne vreme provodi slušajući muziku i koristiće internet, dok svega tri odsto od oko 1.200 učenika obuhvaćenih istraživanjem u okviru projekta staropazovačkog Crvenog krsta „Odaberi mudro – odmeri pametno“ čita knjige.

Tokom prošle godine sproveden je pomenuti projekat zbog alarmantnog podatka da svaki šesti osnovac i svaki treći srednjoškolac problematično koristi internet. Zahvaljujući ovom projektom, obučeno je preko 350 stručnih radnika u obrazovnim ustanovama i edukovano je oko 5.000 roditelja.

Iskustvo stečeno u projektu biće predstavljeni u Sremu kao primer dobre prakse ističu u staropazovčkom Crvenom krstu i ističu da je ovim projektom poslata jasna poruka: tablet nije dadilja.

Izvor: RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*