Inđija: Šakalijada

Inđijski lovci okupljeni u društvo „Fazan“ organizovali su novi skup sa radnim nazivom – šakalijada. Na osnovu prologodišnjeg uspeha – entuzijazam nije izostao ni ove godine. Sekretar ovog društva, zadužen za organizaciju i popularizaciju lovstva – Danilo Petrović proteklu godinu ocenjuje kao uspešnu – svi planirani radovi na održvanju lovno-tehničkih objekata su izvršeni u palniranom obimu i roku. Posebno je ohrabrujuć odziv stranih lovaca, koji su obećali da će se u inđijska lovišta vratiti sa svojim prijateljima.

Predsednik Lovačkog društva „Fazan“ Uroš Vukas zadužen je za planiranje i kako je naglasio – – ambicije ne nedostaji ni u narednom periodu. Plan je da se iz sopstvene inkubatorske stanice i molijere za komercijalni lov tokom cele godine obezbedi oko 2.500 fazanske divljači.

Naravno podrška za razvoj lovstva u pravcu profitabilne, turističke delatnosti stiže od predsednika opštine – Vladimira Gak. Učestvujući na ovoj manifestaciji kao višedecenijski lovac Gak je rekao da će pomoć Opštine biti usmerena ka razvoju lovstva kao deo turističke ponude. Prve ciljne adrese su strani investitori u inđijskoj opštini, a kojima je lov „više od razonode“.

Inđijsko lovište zauzima površinu od 4.000 ha. Najveći deo je ravničarski , a neznatne se površine pod šumom, što sa ekolozima mođe biti izazov u novim akcijama pošumljavanja. U lovnoj sezoni dobro se lovi fazan, zec, prepelica, jarebica, grlica i sitniji predatori.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*