Inđija: Radovi na Gradskom bazenu

Sa lepim vremenom počinju radovi na adaptaciji gradskog bazena u Inđiji, kao i uvođenju dodatnih sadržaja. Prvom fazom radova koja bi trebala biti okončana do početka kupališne sezone, predviđena je zamena betonskih oplata oko školjke bazena kao i sanacija krova na mašinskom postrojenju. Završeni su i svi poslovi koji se tiču nabavke tobogana i takozvane staze „kamikaza“. Za ovu namenu Ustanova Sportski centar, koja upravlja Gradskim bazenom u Inđiji izdvojila je 10 miliona dinara.
Poslednji put radovi na bazenu vršeni su pre 20 godina. Gradski bazen izgrađen je davnih 70-tih godina prošlog veka i ima veoma dugu tradiciju koja se ogleda u velikoj posećenosti tokom kupališnih sezona decenijama unazad.
Sada je došlo vreme za uvođenje dodatnih sadražaja i radove na rekonstrukciji dela Gradskog bazena. U sklopu planiranih radova za 2017. godinu predviđeno je postavljanje dodatnih sadržaja na bazenu poput tobogana dugačkog 60 metara i takozvane „kamikaza“ staze koji će biti postavljeni u sklopu centralnog bazena na delu dubine 1,2 metara.
-U petak, 10. marta završena je javna nabavka i uskoro očekujemo da će početi radovi koji se tiču montaže tobogana i pomenute staze. Takođe, u okviru prve faze radova na adaptaciji bazena planirana je i rekonstrukcija dela oko školjke bazena, koja podrazumeva radove na zameni dotrajalih betonskih oplata. U toku je priprema projektne dokumentacije i očekujemo da će za 15 dana biti raspisana javna nabavka- kaže Ilija Trbović, vd direktora Ustanove Sportski centar Inđija.
Pored dodatnih sadržaja i radova oko bazena, u toku 2017. godine biće izvršena i sanacija krova na mašinskom postrojenju koji je oštećen pre nekoliko godina, kada je Inđiju pogodilo nevreme praćeno ledom veličine teniske loptice.
-Ne možemo ove godine uraditi kompletnu rekonstrukciju bazena, ali u sklopu druge faze, koju planiramo da sprovedemo u toku sledeće godine, izvršićemo i kompletnu rekonstrukciju same školjke bazena, zamenu pločica i postavljanje najmodernije opreme u tom delu. Pored ovih, planiramo još neke radove, ali o tome ćemo govoriti u nekom narednom periodu- kaže direktor Sportskog centra i dodaje da su sa radovima predviđenim prvom fazom počeli ranije kako bi ih završili do zvaničnog otvaranja kupališne sezone koja je predviđena za 15. jun.
Za ovu namenu Ustanova Sportski centar predvidela je ukupno 10 miliona dinara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*