Inđija: Proširenje kapaciteta vrtića

Posle duge и  komplikovane procedure inđijska Predškolska ustanova „Boško Buha“ nastavlja sa planiranom investicijom proširenja kapaciteta, kako bi sva deca koja imaju pravo  – imala i svoje mesto u vrtiću. Od direktorke Jelene Kresoja saznajemo da se u tenderskoj proceduri jedan ponuđač žalio, te je postupak trajao znatno duže. Na kraju se pokazalo da je predškolaska ustanova „Boško Buha“ obezbedila svu potebnu dokumentaciju i postupak sprovela u skladu sa zakonom.
Sa već 1.400 upisanih mališana ova  predškolska ustanova postaje jedna od najvećih posebnih „fabrika za proizvodnju dobrih ljudu“. A za takav posao  pomoć ne izostaje  ni od opštine. Predsednik Vladimir Gak objašnjava da će se ovom investicijom  obezbediti novih 300 kvadratnih metara i upis 100 mališana.
Predškolska kustanova „Boško Buha“ u Inđiji ima dva objekta i osama u seoskim naseljima. Od 52 vaspitne grupe 13 je poludnevna predškolska piprema pri osnovnim školama, a celodnevni program se realizuje za 26 grupa uzrasta od 3 do 5 i po godina i osam grupa su najmlađi – od 1 do 3 godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*