Inđija: 11. sednica SO Inđija

Na 11. sednici SO Inđija, između ostalog, usvojena je Odluka kojom je uvećana nakndada za porodice sa prvorošenim detetom sa 30 na 40 hiljada dinara. Takođe, usvojena je i Odluka koja se tiče finansiranja troškova vantelesne oplodnje.
Na sednici Skupštine opštine Inđija donete se dve odluke za podsticaj natalitetu. Prva koja se odnosi na finansiranje troškova vantelesne oplodnje kod parova koji nisu se ostvarili kao roditelji prirodnim putem već pokušavaju na ovaj način da dođu do potomstva. U pitanju su sredstva za treći i četvrti pokušaj vantelesne oplodnje. S druge strane, povećana je naknada za porodice sa prvorođenim detetom sa 30 na 40 hiljada dinara, kao još jedan od podsticaja natalitetu u opštini Inđija.
S druge strane, inđijski odbornici većinom glasova usvojili su izmene i dopune Odluke o mesnim zajednicama, koje se odnose isključivo na usklađivanje sa važećim zakonskim aktima.
Takođe, na 11. sednici SO Inđija doneto je Rešenje o razrešenju i  Rešenje o imenovanju Komisije za sprovođenje izbora za savete mesnih zajednica na području opštine Inđija, koja broji pet članova. Kako je istakao Milan Predojević, predsednik SO Inđija očekivanja su da će izbori za nove članove Saveta mesnih zajednica u opštini Inđija biti održani u maju tekuće godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*