Inđijski poljoprivrednici zainteresovani za sredstva podrške za razvoj poljoprivrede

Budžet za poljoprivredu u inđijskoj ošpštini se iz godine u godinu povećava. U poslednje 4 godine viši je za blizu 20 miliona dinara, a u ovoj će poljoprivrednicima iz tog dela Srema kroz razne programe biti na raspolaganju 34 miliona dinara. Pored toga agencija pomaže poljoprivrednicima kod konkurisanja na razne pokrajinske i republičke konkurse, a sve se radi na terenu jer kako kažu odlaze na kućne adrese paora kako bi ta pomoć bila što bolja.

Za modernu poljoprivrednu proizvodnja potrebna su, pored znanja i želje za što boljim rezultatima i značajna finsnijska sredstva. Upravo zbog toga godinama unazad u budžetu opštine Inđija sve više je sredstava za pomoć agaru. U agenciji za ruralni razvoj te opštine kažu da je i ineteresovanje poljoprivrednika za tim sredstvima sve veće.

Ove godine će poljopriverdnici kroz razne projekte moći da računaju na 34 miliona dinara podrške iz opštinskog budžeta koji su namenjeni sprovođenju politike ruralnog razvoja te sremske opštine.

Pored toga, kao i predhodnih godina poljopriverdnici mogu da računaju i na pomoć prilikom apliciranja na različite pokrajinske i republičke konkurse. Ovih dana su aktuelni pokrajinski konkursi, a iz agencije kažu da su poljoprivrednici tog kraja veoma zaintersovani za sredstva koja su namenjena razvoju ukupne poljoprivrede.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*