Inđiji priznanje za doprinos ostvarivanju prava javnosti da zna

 
Opština Inđija ovogodišnji je dobitnik priznanja  za doprinos ostvarivanju prava javnosti da zna u kategoriji lokalnih samouprava. Reč je o priznanju koje svake godine na Međunarodni dan prava javnosti da zna dodeljuje Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti republike Srbije Rodoljub Šabić. Nagradu u ime pomenute sremske lokalne samouprave primio je Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija.
20160928_111720
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je da se Međunarodni dan prava javnosti da zna u Srbiji obeležava u situaciji koja nije sjajna, ali da je u proteklih 11 godina postignut značajni napredak u toj oblasti.
Priznanje za doprinos afirmisanju prava na pristup informacijama od javnog značaja i transparentnost u radu u kategoriji najviših organa javne vlasti dodeljena je Vrhovnom kasacionom sudu, u kategoriji ;republičkih organa javne vlasti priznanje je dodeljeno Ministarstvu gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. U kategoriji republičkih agencija, zavoda i drugih organizacija to priznanje dodeljeno je Republičkom hidrometeorološkom zavodu, u kategoriji pokrajinskih organa javne vlasti Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine, a u kategoriji organa javne vlasti lokalne samouprave priznanje je dodeljeno opštini Indjija. Nagradu je primio predsednik opštine Inđija Vladimir Gak ističući da će se Inđija truditi da i naredne godine dobije ovo priznanje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*