Inđija: Završena rekonstrukcija centralne kuhinje u PU „Boško Buha“

Nakon dvomesečnih radova  centralna kuhinja inđijske predškolske ustanove „Boško Buha“ izgleda svetski. Tokom potpune rekonstrukcije promenjene su sve instalacije, stolarija, podne i zidne pločice, ugrađeni najmoderniji aparati ali je dograđena i prostorija od 30 metara kvadratnih u kojoj se vrši prerada i čišćenje mesa, voža i povrća.

Kompletna rekonstrukcija, kako je tokom obilska PU Boško Buha istakao Vladimir Gak predsednik opštine Inđija, bila je neophodna kako bi se ispunili najviši svetski standardi te ova ustanova očekuje da će već u oktobru dobiti takozvani HASSAP standard. Lokalna samouprava je iz budžeta izdvojila 12 miliona dinara kako bi preko 1500 obroka, koji se spremaju u centralnoj kuhinji bili potpuno bezbedni.

Gak je tokom obilaska najavio da će do kraja godine u potpunosti biti završena projektna dokumentacija za izgardnju novog vrtića koji će se nalaziti kod Hrama cara Konstantina i carice Jelene u Inđiji te da očekuju da radovi počnu u martu sledeće godine. Predviđeno je prvom fazom da se izgradi objekat koji će moći da primi 250 mališana a nakon toga boravak za svu decu u vrtićima biće potpuno besplatan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*