Inđija: Usvojen drugi rebalans budžeta

Odbornici Skupštine opštine Inđija većinom glasova usvojili su drugu Odluku o rebalansu budžeta za 2018. godinu na današnjoj sednici. Kako je potvrdio predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak jedan od razloga je i odluka da se dograde četiri boravka u okviru objekta „Neven“, Predškolske ustanove „Boško Buha“ čime će biti rešeno pitanje boravka 100 mališana koji se trenutno nalaze na listi čekanja. Nakon sprovedene javne nabavke krenuće se sa radovima I do početka nove školske godine biće upisano još 100 dece, rekao je Gak.

Takođe, odbornici SO Inđija doneli su i odluku da se ta lokalna samouprava kreditno zaduži kako bi se počelo sa realizacijom istorijskog projekta koji se tiče asfaltiranja svih neasfaltiranih ulica na teritoriji opštine Inđija. Kako je istakao predsednik Opštine Vladimir Gak reč je o 74 ulice i o ukupno 44 kilometara kolovoza.

-Govorimo o velikom broju ulica u kojima ljudi žive i gde se u 2018. godini odvija život u uslovima nedostojnim za 21. vek. Do kraja ove godine, većina ovih ulica biće asfaltirana i nadam se da ćemo u 2019. ući sa nekim drugim projektima- kaže Gak i dodaje da kreditno zaduženje neće na svojoj koži osetiti nijedan stanovnik inđijske opštini.

-Dobili smo odlične uslove za otplatu kredita. Imamo dve godine grejs perioda i pet godina otplate. U naredne dve godine očekujemo značajan priliv sredstava u lokalni budžet jer, podsećam, imamo sedam novih investicija za čiju realizaciju su već potpisani ugovori- kaže Gak i dodaje:

-U naredne četiri godine biće još novih investicija tako da kroz taj grejs period dobijamo pun kapacitet svih ovih investicija, porez na imovinu, porez na zarade… i kao što sam rekao, ne samo da ćemo moći da finansiramo ovo zaduženje već ćemo imati i mnogo više sredstava zahvaljujući kojima ćemo moći da vratimo sva stara dugovanja. Za godinu i po dana, ovo rukovodstvo je vratilo preko 700 miliona dinara na ime starih dugovanja- kaže predsednik Opštine Inđija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*