Inđija: Ulaganja u školske objekte

 

Preko 50 miliona dinara Opština Inđija uložiće u školske objekte tokom ove godine. Ta sredstva biće iskorišćena za unapređenje uslova boravka đaka u svim ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja na terotoriji opštine Inđija. Iz lokalne samouprave ističu da će u svakoj školi biti izvedeni odrđenei radovi.

Na teritoriji opštine Inđija radi devet osnovnih i tri srednje škole i u svakoj od njih ove godine biće izvedeni određeni radovi što je potvrdio i Milan Predojević predsednik SO Inđija dodajući da je ta lokalna samouprava ove godine izdvojila značajna sredstca za održavanje školskih objekata i nove investicije koje se, između ostalog, odnose na adaptaciju fiskulturnih sala, zamenu rasvete, popravku krovova… i to ukupno oko 29 miliona dinara.

Predojević navodi da će se ulagati i u objekte koji će koristioti građanstvo ali i učenici direktno ili indirektno misleći na sportsku halu u Beški čija bi izgradnja trebala da počne ove godine.

Iz Opštine Inđija najavljuju veća ulaganja i za narednu godinu. Takođe, neophodna je i rekonstrukcija samih školskih zgrada ckoje su dosta stare ali, kako kaže predsednik SO Inđija, to je posao koji im tek sledi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*