Inđija: Učenici snimili film o Boju na Kosovu

Dejan Savić sa svojim drugovima iz osnovne škole „Dušan Jeković“ godinama unazad snima kratke filmove inspirisan temama iz srpske istorije. Pa je tako 15. avgusta uz pomoć profesorke istorije ekranizovao radnju Boja na Kosovu u trajanju od sedam minuta. Dejan je mesec dana vredno pravio replike oružja i uz pomoć Zorice Helać i svoje mame šio kostime. U filmu glumi 20 učenika starosti između 10 i 14 godina, za koje Dejan kaže da su se većč navikli na to da glume u njegovim filmovima.
 Zorica Helać , profesorica istorije u OŠ „Dušan Jerković“ u Inđiji ističe da je Dejan veoma talentovan učenik i da nije mogla da ga odbije kada se javio da snimi film o Boju na Kosovu. Kako kaže, snimali su jedan dan u inđijskim Lejama i u Keltskom naselju.
Talentovani Dejan Savić kratke filmove snima od svoje 10 godine i do sada ih ima tridesetak. Pored Boja na Kosovu koji je podignut na youtube, na istom mestu može se pogledati i film „Oboreni“ o nevidljivom avionu F117. Dejan je i višestruko nagrađivan za svoja mala remek dela. 2015. godine proglašen je za Viteza od kulture dobivši nagradu za očuvanje kulture i kulturne baštine od Društva za akademski razvoj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*