Inđija: U martu počinju radovi na izgradnji Akademije sporta

U martu ove godine počeće radovi na izgradnji objekta u inđijskim Lejama u kojem će biti smeštena buduća Akademija sporta. Reč je o prvoj fazi radova za koju su predviđena sredstva od 15 miliona dinara. Kako ističu predstavnici Saveza sportova opštine Inđija, koji su predlagači projekta, Akademija sporta bi trebala sa radom da počne 2020. godine.

Opština Inđija opredelila je 96 miliona dinara za finansiranje sportskih kolektiva, udruženja i za unapređenje sportske infrastrukture za ovu godinu. Zahvaljujući toj istorijskoj cifri, 45 klubova i udruženja moći će da funkcionišu bez ikakvih problema.

Ovih dana zasedaće i Komisija koja će odlučiti sa koliko sredstava će klubovi pojedinačno raspolagati u 2018. godini, a sve to na osnovu planova koje su ranije dostavili. Kada je reč o sportskoj infrastrukturi, iz Saveza sportova najavljuju investiciju koja će biti jedinstvena. Predviđa se da će Akademija sporta biti objekat površine 800 kvadrata.
„Tu treba da rade profesori, ljudi sa fakultetom, obrazovani. Deci u uzrastu od sedam do 14 godina ne trebaju treneri – njima trebaju pedagozi. Mi smo to zamislili kao školu, u smislu da to bude bukvalno Akademija. Naša ciljna grupa biće deca iz okruženja, iz susednih zemalja. Deca će odatle izaći edukovana, govoriće engleski jezik, baviće se sportom“, rekao je za naš portal Ljubomir Kovačević, sekretar Saveza sportova opštine Inđija.
Akademija sporta nalaziće se nadomak atletske staze gde se tradicionalno, 38 godina unazad, održava Kros Srema. Buduća Akademija sporta biće izgrađena po najvišim svetskim standardima. U okviru objekta nalaziće se 15 soba sa po dva ležaja, restorano i svlačionice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*