Inđija: Susret novca i agrara (VIDEO)

Opština Inđija obeležila je susret novca i agrara. Razvojni fond Vojvodine u skladu sa poljoprivrednom strategijom pokrajine, obezbedio je svež kapital za sušom zavelu poljoprivredu.

Pored budžetskih sredstava opredeljenih za razvoj poljoprivrede, rukovodstvo opštine sa Agencijom za ruralni razvoj, čini poseban napor da sve važne informacije direktno isporuči poljoprivrednicima.

– Ovakve prezentacije pružaju priliku da privrednici dođu i direktno postave pitanja u vezi sa problemima koje imaju. Vrlo je bitno biti u kontaktu i sa pokrajinom i sa građanstvom, izjavio je Marko Gašić, pomoćnik predsednika Opštine Inđija.

Jelena Trenkić ispred Razvojnog fonda Vojvodine predstavila je tri kreditne linije za poljoprivrednike i tri linije za preduzetnike i mala preduzeća.

– Kamatne stope i duži rokovi su povoljnosti što se tiče svih naših kreditnih linija. Kamatne stope su dva ili tri odsto na godišnjem nivou u zavisnosti od instrumenata obezbeđenja. Ukoliko korisnici dolaze sa teritorija koje su svrstane u treću ili četvrtu kategoriju razvijenosti, tada su kamatne stope čak niže i iznose jedan ili dva odsto na godišnjem nivou. Najduži rokovi za pravna lica i preduzetnike su sedam godina, a ukoliko je reč o kreditiranju poljoprivrednih gazdinstava, najduži rok je šest godina, rekla je Trenkićeva.

U već ustaljenom običaju Agencija za ruralni i ekonomski razvoj Opštine Inđija stoji na raspolaganju svim zainteresovanim poljoprivrednicima i privrednicima u pomoći oko papirologije.

Ovaj članak je realizovan kao projekat „Info Inđija: svuda i uvek“ koji sufinanasira Opština Inđija

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*