Inđija: Prvi test zimske službe uspešno rešen

Posle tendera Javnog preduzeča „Inđija put“, na kojem je Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ i ove godine dobilo posao čišćenja snega i leda na lokalnim, pojedinim pravcima regionalnih puteva i svih ulica u svim naseljenim mestima, usledio je prvi test zimske službe. I uz malu pomoć temperatura u plus i manje količine snega – zadatak je uspešno rešen. No, pre toga usledio je napor tehničkog sektora da osposobi vozni park, koji po godinama proizvodnje ulazi u „oldtajmersku zonu“.

„Ove godine smo „pojačali“ zimsku službu traktorom koji smo kupili letos i smatramo da smo ove godine malo više spremniji za zimu nego prošlih godina, vozila su sve vreme u pripravnosti“, rekao nam je Dušan Lemaić, v.d. direktora JKP „Komunalac“ Inđija.

Da bi se predupredila svaka vanredna situacija, potebno je obezbediti i dovoljne količina takozvanih „agregata“ – rizle i soli, koji obezbeđuju da se na kolovozima maksimalno umanje  bezbednosni rizici, za ovaj deo posla zaduženo je javno preduzeće „Inđija put“.

„Što se tiče soli, imamo je dovoljno, još 150 tona će za nekoliko dana biti u skladištu, tako da smo iskoristili maksimalni kapacitet skladišta. Imamo 40 tona mešavine i 200 tona rizle, što znači da smo apsolutno pripremnjeni“, istakao je Zoran Milićević, direktor, JP „Inđija put“

Treći faktor je ljudski, s obzirom na to da ove poslove operativno sprovodi tim sa višegodišnjim iskustvo, koji od prvog snega organizuje rad 24 časa dnevno , sedam dana u nedelji – očekuje se da  zimske nedaće vozači  i pešaci ove godine  neće osetiti, pogotovo ako se građani budu pridržavali odluke o komunalnom redu koja obavezuje vlasnike i korisnike stambenih i poslovnih zgrada da i oni ispred svojih objekata čiste sneg i led.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*