Inđija: Prvi književni festival zakazan krajem septembra

Pod pokroviteljstvom Opštine Inđija, a u organizaciji Kulturnog centra, Udruženja „Moj Srem“ i Narodne biblioteke „Dr Đorđe Natošević“ od 21. do 23. septembra biće održan prvi književni festival koji nosi naziv „Inđija pro poet 2017.“. Festival će biti održan na nekoliko lokacija u gradu, na trgu kod Pošte, u Kulturnom centru, Biblioteci i Galeriji Kuće Vojnovića.

– Na samom otvaranju u Galeriji Vojnović učestvovaće uvaženi akademik Matija Bećković, zatim će se program nastaviti na trgu kod pošte, gde će književnici iz zemlje i sveta čitati svoja dela. Sutradan je planiran obimniji program. U bibliteci i kod pošte biće organizovano čitanje, a nakon toga u maloj sali Kulturnog centra biće otvorena izložba. Posle nje, u kafeu Kulturnog centra biće održana svirka prigodnih muzičkih bendova, koji će pratiti književni festival, rekla je  Ružica Jovanović, direktorka Kulturnog centra.

Ovaj festival se prvi put organizuje, a namera je da postane tradicija. Plan je da se ovim festivalom Inđija upiše u kulturnu mapu Srbije.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*