Inđija: Promocija knjige Bore Otića

Bora Otić, novinar, hroničar i zapisivač, autor televizijskog serijala „5kazanje“ koji traje već petnaest godina na Radio televiziji Vojvodine, predstavlja svoju novu knjigu „Šorom sredom, dvared“, u Narodnoj biblioteci „Dr Đorđe Natošević“ u Inđiji, 7. februara 2019. godine, u 18 sati.

– Da li još neko ko ume tako da priče svoje tka postoji ovde ili negde drugde? Ne postoji! Samo moj dragi prijatelj Bora Otić ume tako da slika i ispisuje dobrotu u ljudima, jednostavno, nezlobivo ni malo, bez trunke ironije, samo s čistom namerom da svakoga predstavi velikim i pravim što njegovi junaci i jesu, kaže čuveni Pero Zubac o ovoj knjizi.

– I ova knjiga govori jezikom moga zavičaja, nadam se da se razumemo i kad divanimo, tolkujemo, govorimo, besedimo, kad vam reče jedan čoek, kad kontamo, i kad ćutimo. Al onako lepo – ovako piše Bora Otić, a pristuni će razgovarati o bundevari, kibicovanju, čvegerima, dodolama, flekama i flekicama. O Giginom švigaru, Miletu Munji, zmaju s Mošorinskog brega i čuruškom crncu Nikoli. I još o koječemu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*