Inđija: Potpisani ugovori sa poljoprivrednicima za podsticajna sredstva

U Agenciji za ruralni razvoj Opštine Inđija potpisani su ugovori sa poljoprivrednicima za podsticajna sredstva za investicije u fizička sredstva i za osiguranje. U pitanju su sredstva predviđena drugim i trećim presekom za tekuću godinu. Podsetimo, Opština Inđija preko Agencije za ruralni razvoj za ovu godinu iz budžeta opredelila je 24 miliona dinara za podsticaj razvoju poljoprivrede.

Goran Krčelić iz Novog Slankamena samo je jedan od 32 poljoprivrednika sa teritorije opštine Inđija koji su potpisali ugovore za dodelu povraćaja sredstava do 50 odsto za nabavku priključne mehanizacije koja su obezbeđena iz budžeta Opštine Inđija.

„Dobio sam povraćaj za priključnu mehanizaciju, odnosno za tanjiraču, koja će mi dosta pomoći i olakšati rad, prvenstveno za pšenicu“, rekao je Goran Krčelić.

Ugovore za podsticajna sredstva za nabavku priključne mehanizacije i opreme za pčelarstvo potpisala su u Agenciji za ruralni razvoj opštine Inđija 32 poljoprivrednika i u pitanju su drugi i treći ovogodišnji presek za dodelu podstivcajnih sredstava u oblasti poljoprivrede u ukupnom iznosu od oko 3,9 miliona dinara.  Takođe, 12 poljoprivrednika dobilo je sredstva za osiguranje.

„Interesovanje je bilo jako veliko za sve konkurse, i za opštinske, pokrajinske i konkurse iz ministarstva. Tako da sve što je bilo do nas, uradili smo papirološki, sada radimo zahteve za isplate. Što se tiče naše opštine i budžeta, on je potrošen za njihove potrebe kako je i najavljeno, a sledeće godine će biti još više novca za poljoprivrednike“, izjavila je Ivana Pejović Ševrt, direktorica Agencije za ruralni razvoj Opštine Inđija

Prema rečima predstavnika ARRI ove godine Opština Inđija opredelila je iz budžeta ukupno 24 miliona dinara na ime podsticaja razvoju lokalne poljoprivrede. Do kraja 2017. godine ostaje da se do kraja utroše sredstva namenjena za veštačko osemenjavanje i osiguranje useva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*