Inđija: Podela ogreva za socijalno ugrožene

 Na poslednjem sastanku Sistema 48 u Inđiji održanom u petak, 18. novembra našli su se dvonedeljni izveštaji JKP „Komunalac“, JKP „Vodovod i kanalizacija“, JP „Ingas“ i Doma zdravlja „Milorad Mika Pavlović“.
Kako su izvestili predstavnici JP „Ingas“, 15. oktobra zvanično je počela grejna sezona u opštini Inđija koja se odvija bez ikakvih problema u distribuciji gasa. Kako je istakao Dušan Lemaić, v.d direktora JP „Ingas“, građani treba da znaju da su računi prema njihovom dobavljaču sada veći i da će radnici  češće ići u kontrolu i vršiti pojačanu naplatu utrošenog energenta.
Kako je grejna sezona počela za domaćinstva, tako je i za škole i vrtiće, gde su izvršene neophodne kontrole. Sada, kako najavljuje Lemaić, u dogovoru sa direktorima obrazovnih ustanova kontrolisaće na koji način se energent troši.
%d1%81%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b5%d0%bc-48-%d0%be%d0%b4-18-11
-Ukoliko bude neophodno ugradićemo i termo ventile, kako bi sa sigurnošću znali da se gas u školama i vrtićima troši racionalno. Imamo slučajeve da, kada je toplo u učionicama, umesto da se smanji grejanje otvaraju se prozori- kaže Lemaić i dodaje:
-Nastavljamo i sa procesom kontrole unutrašnjih gasnih instalacija po domaćinstvima na teritoriji opštine Inđija i do kraja godine očekujemo da ćemo doći do cifre od 4000 izvršenih kontrola, do sada smo obišli oko 3700 domaćinstava. Takođe, naši radnici su krenuli i u kontrolu neovlašćenog trošenja gasa, koje će se sada vršiti, jednom nedeljno umesto jednom u toku meseca.
JP „Ingas“ izašao je u susret potrošačima i kada su u pitanju isključenja jer, kako kažu, tokom zime ih neće biti ali, s druge strane, pojačaće naplatu na terenu.
Na poslednjem sastanku Sistema 48, v.d direktora Centra za socijalni rad „Dunav“ Željka Godić Avramović obavestila je prisutne da je u subotu, 19. novembra počela distribucija ogrevnog drveta za socijalno ugrožene porodice na teritoriji opštine Inđija kao i za stara i bolesna lica, porodice sa više dece. Kako je istakla, ove godine Opština Inđija obezbedila je oko 3 miliona dinara za te namene, a ogrev će u toku narednih nekoliko dana biti podeljen za 450 korisnika. Ogrev je prvo stigao u domove 51-og korisnika u Novim Karlovcima, a zavisno od vremenskih prilika biće distribuiran korisnicima i u ostalim naseljima inđijske opštine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*