Inđija: Otvoren novi pogon IGB Automotive

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić svečano je otvorio novi pogon nemačke kompanije IGB Automotive u Inđiji. Pored premijera svečanosti su prisustvovali pokrajinski premijer Igor Mirović, predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak i nemački ambasador u Srbiji Aksel Ditman. Reč je o investiciji vrednoj 4,5 miliona evra gde je zapsolenje našlo 600 radnika.

Pre samog otvaranja novog pogona kompanije IGB Automotiv, premijer Aleksandar Vučić pozdravio je više od 2000 ljudi iz Inđije i okolnih mesta koji su  ovom prilikom došli da pozdrave premijera i podrže rad Vlade Republike Srbije. Premijer Vučić istakao je da je ovo 59 fabrika čijem otvaranju prisustvuje kao i da je Vlada RS subvencionisala nemačkog investitora sa 1,4 miliona evra.20170124_114622-940x500

Izgradnja novog pogona IGB Automotiv u Inđiji  od 7.800 kvadrata počela je u aprilu 2016. godine, pored postojeće fabrike te nemačke kompanije. Vrednost investicije je 4,5 miliona evra i  uvedene su novi proizvodi i primenjuje se nova tehnologije. Na ovom mestu zaposlenje je našlo 600 radnika.

Za dve godine u Inđiji i obližnjoj Staroj Pazovi neće biti nezaposlenih, reči su pokrajinskog premijera Igora Mirovića koji je na otvaranju novog pogona kompanije IGB Automotiv najavio uskoro formiranje Agencije koja će subvencionisati one investitore koji su spremni da grade fabrike na teritoriji AP Vojvodine.

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak istakao je da je otvaranje novog pogona kompanije IGB Automotiv od velikog značaja za opštinu Inđija.

Kompanija IGB  u Inđiji posluje od 2007. i zapošljava oko 2.200 radnika. Nemački investitor najavio je nova ulaganja. IGB Automotiv godišnje proizvodi oko 20 miliona proizvoda.Grupacija drži 30 odsto svetskog tržišta u proizvodnji grejača za sedišta i 44 odsto evropskog tržišta.

https://www.youtube.com/watch?v=Q18CmBM9RVg

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*