Inđija: Održano predavanje „Osnovi bezbednosti dece“

Policijska uprava Sremska Mitrovica pored redovnih  poslova– angažovana je i u akcijama koje imaju za cilj prevenciju  sociopatoloških  pojava i ponašanja pre svega kod najmlađih, a edukacija je prvi korak ka efektnoj prevenciji. Jedno u nizu predavanja beležimo u Inđiji.

Bezbednosti za decu – nikad dosta, mogla bi da glasi savremena poslovica, s obzirom na to koliko danas ima pretnji za najmlađe.  Policijska uprava Sremska Mitrovica u inđijskoj osnovnoj školi “Petar Kočić” realizuje jedno od brojnih predavanja kako bi školarce upoznala sa svim opasanostima koje vrebaju, a u okviru projekta “Osnovi bezbednosti dece” .

„U pitanju je serija predavanja na temu koja su bezbednosno najinteresantnija, a to su: policija u službi građana, bezbednost dece u saobraćaju, suzbijanje trgovine narkoticima, prevencija trgovine ljudima, vršnjačko i elektronsko nasilje. Ovim predavanjima biće obuhvaćene sve osnovne škole u Sremu, a na teritoriji inđijske opštine je u pitanju devet škola, rekla je Željka Avrić, portparol PU Sremska Mitrovica.

Ova predavanja realizuju se na časovima razrednog starešine, tako da učenici nisu dodatno opterećeni. U Osnovnoj školi “Petar Kočić” pored ovog projekta učenici učestvuju i u drugim aktivnostima koja doprinose većoj bezbednosti.

„Policijska stanica jednom mesečno organizuje predavanja, gde dolaze obučeni radnici i učenicima na veoma interesantan način prezentuju sve ono što bi trebalo da znaju. Takođe se učenici edukuju o protivpožarnoj zaštiti, gde nam po već utvrđenom planu dolaze ljudi iz Vatrogasnog doma“, izjavila je Svetlana Pešut, direktorka OŠ “Petar Kočić” Inđija

I ostaje treći ugao bezbednosnog trougla dece – porodica, kao neizostavni  i ključni faktor maksimalne bezbednosti najmlađih . Zato se u novim akcijama bezbednosnog jačanja najnemoćnijih očekuje i  veće angažovanje roditelja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*