Inđija: Obuka za motocikliste

Agencija za bezbednost Republike Srbije u saradnji sa Opštinom Inđija i Moto klubom „MK Inđija“ organizovali su obuku za motocikliste u tom sremskom gradu. Obuka se sastojala iz dva dela- teorijskog i praktičnog sa ciljem da se motoristi još više informišu o situacijama sa kojima mogu da se susretnu prilikom vožnje.

Inđijski motociklisti su, kako statistike kažu,među najugroženijima u našoj zemlji kada je reč o bezbednosti motociklista te je sa razlogom organizovana jednodnevna obuka kojoj su prisustvovali predstavnici Agencije za bezbednost RS, stručnjaci iz ove oblasti.

-Oni su zaista najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju, svaka deveta smrtna nezgoda u Srbiji je sa učešćem motociklista. U okviru treninga prolazimo kroz sve ono faktore rizika koji su važni za motocikliste, sa posebnim akcentom na upotrebu zaštitne opreme. Kada je reč o praktičnom delu na poligonu ćemo vežbati specifične tehnike bezbedne vožnje. Jedan dan treninga menja 5 do 7 godina vozačkog iskustva- istakao je dr Vladimir Jeftić, predsednik Asocijalcije za bezbednost motociklista.

Agencija za bezbednost saobraćaja drugu godinu za redom finansira projekat treninga bezbedne vožnje za motocikliste.

Moto klub „MK Inđija“ rado se odazvao ovoj obuci, sve u cilju veće bezbednosti inđijskih motorista.
Svi zainteresovani motociklisti iz Inđije prošli su tokom dana teorijski deo obuke, a zatim i praktični na poligonu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*