Inđija: Obeležena devetogodišnjica rada IGB kompanije

Obeležavanju devet godina rada IGBBauerhin kompanije u Inđiji prisustvovali su predstavnici Razvojne agencije Srbije, Privredne komore Srbije i Srema, Vojvođanskog investicionog fonda i Opštine Inđija. Ova kompanija trenutno zapošljava 1650 radnika, a do kraja godine očekuju znatno povećanje radne snage.

– IGB je jedna od najznačajnijih grinfild investicija u Sremu i od izuzetne važnosti je za lokalnu zajednicu kao što je Inđija – istakao je predsednik Privredne komore Srema Đorđe Božić.
     Oko 90% zaposlenih su žene i to pretežno iznad 40 godina starosti koje i spadaju u kategoriju teže zapošljivih. Ovo je veoma važan podatak za Opštinu Inđija jer su mnoge od njih u procesu privatizacije ostale bez posla, a sada su našle uhlebljenje u IGB-u.
20160926_133033
     Da će IGB imati svaku moguću pomoć neophodnu za dalji razvoj i proširenje kapaciteta a koji mu Opština Inđija može pružiti – potvrdio je u obraćanju novinarima predsednik ove sremske opštine Vladimir Gak, dok je generalni menadžer IGB-a Dalibor Berić govorio o izgradnji novog objekta koji bi trebalo da bude završen do kraja godine, ali i o zapošljavanju i obuci novih radnika koja je u toku. Očekuje se da će do januara IGB imati oko 2100 zaposlenih što je veliki uspeh s obzirom da su 2007. kada su počeli sa radom imali samo 133 zaposlenih. Od tada, ova kompanija beleži samo rast, i u proizvodnji i u broju radnika pa se nadamo da će tako biti i ubuduće.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*