Inđija: Mural Nikole Tesle osvanuo na zgradi Vatrogasnog doma

Mladi iz Inđije okupljeni oko Udruženja „Inđijativa“ zaslužni su za mural na kojem se nalazi lik našeg velikog naučnika Nikole Tesle. Mural je pre nekoliko dana osvanuo na zidu zgrade Vatrogasnog doma a rad je 32-godišnjeg umetnika Branislava Dimića iz Inđije. Kako ističu članovi „Inđijative“, ovo je samo početak ulepšavanja grada u kojem su odrasli i žive.
Sa jednog od zidova Vatrogasnog doma sve Inđinčane koji prođu Dunavskom ulicom kolima ili peške odnedavno „posmatra“ lik našeg velikog naučnika Nikole Tesle. I to sa murala koji je delo Branislava Dimića, likovnog umetnika iz ovog sremskog grada koji je, kako kaže, sedam dana vredno radio na ovom umetničkom delu koje je ulepšalo staru zgradu Vatrogasnog doma.

Za mural su zaslužni članovi Udruženja mladih iz Inđije „Inđijativa“ koji su pokrenuli inicijativu da upravo oni budu ti koji će dati doprinos u ulepšavanju grada u kojem su rođeni i u kojem žive, i kako kažu, sa muralom Nikole Tesle, tek su počeli da sprovode svoju misiju.

Predstavnici „Inđijative“ ističu da su svoju prvu ideju sproveli uz pomoć lokalne Kancelarije za mlade i Opština Inđija. Oni pozivaju sve mlade da im se pridruže kako bi ovaj grad bio što lepše mesto za život.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*