Inđija: Kreditno zaduženje zbog istorijskog projekta

Odbornici SO Inđija većinom glasova usvojili su Odluku o kreditnom zaduženju te lokalne samouprave. Na 22. sednici je odlučeno da se lokalna samouprava zaduži 468  miliona dinara kako bi što pre počela realizacija istorijskog projekta koji se odnosi na asfaltiranje više od 70 ulica na teritoriji opštine Inđija.

Za nešto više od mesec dana mogli bi da počnu radovi na realizaciji istorijskog projekta koji se odnosi na asfaltiranje ukupno 74 ulice na teritoriji opštine Inđija. To će biti omogućeno nakon kreditnog zaduženja opštine Inđija jer se ranija odluka o javno-privatnom partnerstvu pokazala kao lošiji izbor. Većina odbornika SO Inđija pozitivno  se izjasnila po pitanju ovog predloga a sada se samo čeka saglasnost Ministarstva finansija. Kako je objasnio predsednik Opštine Inđija, kreditno zaduženje pokazalo se kao bolje rešenje.

Gak objašnjava da su Odluku doneli i na osnovu rezultata koji su postignuti u prethodnih godinu i po dana misleći, pre svega, na broj investicija koja su pristigle u ovu sremsku opštinu a kojih je, prema njegovim rečima sedam. Efekti dolaska i realizacije tih investicija i te kako će se osetiti u naredne dve godine, za koliko će opštini Inđija biti odobren takozvani grejs period u otplati kredita.

Predsednik Opštine Inđija je još jednom podsetio da se radi iskqučivo o namenskim sredstvima koja će biti utrošena za asfaltiranje 74 neasfaltirane ulice na teritoriji opštine Inđija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*