Inđija: Infrastrukturni projekti uvećali budžet

Inđijski većnici danas su utvrdili predlog Odluke o rebalansu budžeta za tekuću godinu. Reč je o sredstvima koja su uvrštena u lokalnu kasu kako bi se realizovalo nekoliko značajanih, najpre, infrastrukturnih projekata čija je ukupna vrednost oko 340 miliona dinara.

Nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata doveli su do toga da se na sednici Opštinskog veća u Inđiji nađe predlog Odluke o rebalansu budžeta za tekuću godinu. Reč je, između ostalog, o projektu rekonstrukcije tri ulice: Golubinačke u Inđiji, 1. novembra u Ljukovu i Kralja Petra u Beški. Na radost svih ljubitelja prirode i Dunava biće opredeljena i sredstva za rekonstrukciju puta od Vile Stanković u Čortanovcima do Dunava, takođe i kompletna rekonstrucija glavnih seoskih ulica u Novim Karlovcima i Novom Slankamenu.

„Takođe smo predvideli i sredstva za rekonstruciju parka kod zgrade Opštine Inđija koji če, nakon rekonstrukcije, biti prava oaza za uživanje najmlađih ali i svih ostalih naših sugrađana. Planiramo i postavljanje fontane, tako da će to biti jedan veoma lep prostor“, istakao je Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija

Pored infrastrukturnih projekata Opština Inđija, nakon rebalansa, moći će da pazari i pauk vozilo koje će koristiti radnici JP „Inđija put“. Nabavka vozila biće izvršena putem lizinga a plan je da se u prvoj godini isplati čak 50 odsto njegove vrednosti, zahvaljujući dobroj naplati parkinga. Kako je istakao predsednik Opštine Inđija, lokalna kasa zbog svih prethodno navedenih projekata biće uvećana za 346 miliona dinara.

Na 60. sednici Opštinskog veća u Inđiji, između ostalog, razmatrani su i izveštaju o radu svih mesnih zajednica za prethodnu godinu, zatim i izveštaj o realizaciji Programa aktivnosti i plana korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima za 2017. godinu i drugo.

Predsednik Opštine Inđija na poslednjoj sednici Veća najavio je i realizaciju dva projekta koji će se finansirati iz državne i pokrajinnske kase i čija bi realizacija trebala uskoro da počne a reč je o rekonstrukciji puta od Banstola do Sremskih Karlovaca i od Banstola do Hotela „Norcev“ na Iriškom vencu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*