Inđija: Donacija tehničkih sredstava za efikasniji rad policije

Uspešna saradnja policije i opštine Inđija, kao i svih lokalnih institucija, na kraju godine zaključena je donacijom tehničkih sredstava, a u cilju još efikasnijeg rada policije u domenu saobraćajne bezbednosti i javnog reda. U „policijskom novogodišnjem paketiću“ nalazi se foto oprema i pomagala za postupke uviđaja, informatička oprema, ali i najsavremeniji panciri. Kako ova služba brine o bezbednosti građana, tako i opština, u skladu sa svojim mogućnostima, brine o policijskim službenicima, a koji i u ovakvim situacijama čuvaju profesionalni intergritet.

„Zahvaljujemo se predsedniku opštine na ustupljenoj opremi, ona će svakako doprineti kvalitetnijem upravljanju naših poslova i zadataka, a samim tim i povećanju bezbednosti građana naše opštine“, rekao nam je Goran Kostić, komandir PS Inđija

Deo prihoda opštinskog budžeta ostvaruje se od dela naplaćenih saobraćajnih pekršaja i kazni i zato je Savet za bezbednost saobraćaja odlučio da se ta sredstva usmere ka najodgovornijim za prevencije i sankcije – ka policiji. S obzirom na značaj ukupne bezbednosti u inđijskoj opštini, rukovodstvo je odlučilo da se ide još dalje i proširi fond  pomoći policiji.

„Ovde ne prestaje naša pomoć i saradnja, nego naprotiv, ovo je samo prvi korak. Dve stvari mogu da najavim za naredni period, a to je da je potpisana odluka o kupovini dva nova vozila. Takođe sa prvim lepim danima, kako smo najavili veliku građevinsku sezonu u Inđiji, svi naši sugrađani koji dolaze u zgradu policije, ali pre svega zaposleni će dobiti jedan noviji i kvalitetniji prostor. Dogradićemo novi deo pre svega za pripadnike saobraćajne policije, obezbedićemo nekoliko novih kancelarija, pokušaćemo da što više rekonstruišemo postojeću zgradu, kako bi se radilo u što boljim uslovima“, istakao je Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija.

Ukupna zajednica pozitivno reaguje na uspešnu saradnju sa policijom, a posebno priznanje ovoj specifičnoj službi dolazi od najmlađih iz vrtića, što daje nadu da slede bolji dani, sa novom matricom pozitivnih društvenih vrednosti, gde policija ima posebno mesto.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*