Inđija: 86 stipendija za najbolje studente

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak uručio je 86 ugovora studentima koji su ostvarili pravo na stipendije u školskoj 2017/2018. godini. Za razliku od prethodne školske godine, ove, stipendija na mesečnom nivou iznosi 12.000 dinara i isplaćuje se u trajanju od 10 meseci. Gak je tokom obraćanja studentima istakao da je visina stipendije povećana za 2.000 dinara u odnosu na prošlogodišnju, a da je 2016. godine ona iznosila 7.500 dinara.
-Studentske stipendije uvećavamo iz godine u godinu, a naš plan je da sledeće budu 14.000 dinara, te sam uveren da ćemo obećanje ispuniti-istakao je predsednik i dodao:
-Svrstavamo se u red opština koje pokazuju na ovaj način koliko brinu o mladim i obrazovanim ljudima. Želimo da podstaknemo svakog studenta da se trudi i uči, a mi ćemo svaki uspeh znati da nagradimo.
Gak je podsetio da Opština Inđija pored stipendija, finansira i domski smeštaj u iznosu od 50 odsto i pozvao sve studente i srednjoškolce koji ne koriste ovu pogodnost da se jave Opštinskoj upravi, odnosno Odeljenju za društvene delatnosti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*