Inđija: 38. Kros Srema

Atletičari Novog Pazara Amela Terzić i Elzan Bibić pobednici su 38. Otvorenog krosa Srema u Inđiji koji je održan u subotu, 31. marta u Sportskom centru „Leje“. Terzić je slavila na deonici od 3.000, a Bibić na 5.000 metara, dok je Amelina sestra Amra osvojila drugu poziciju u kategoriji seniorki. Pored poznatih srpskih atletičara i članova  atletskih klubova iz cele naše zemlje i država u okruženju, učešće na Krosu Srema uzelo je preko 1000 učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Inđija.

Na svečanom otvaranju Krosa Srema koji je ranije Odlukom Skupštine opštine Inđija proglašen za manifestaciju od značaja, obratili su se Bojan Stević, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija koji se zahvalio tehničkom organizatoru, Savezu sportova opštine Inđija i ujedno najavio izgradnju Akademije sporta u tom sremskom gradu.

-Za nekoliko meseci na ovom mestu, u Lejama, krećemo sa izgradnjom objekta u kojem će biti smeštena Akademija sporta. Akademija će biti dom svih atletičara ali i drugih sportista koji će dobiti mnogo izgradnjom ovog objekta- istakao je Gak.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*