Inđija: Udruženje „Moj svet“ kroz projekte pomaže osobama sa smetnjama u razvoju

Udruženje za osobe sa smetnjama u razvoju „Moj svet“ iz Inđije već pravi planove za narednu godinu. Pored projekta koji se tiče prevoza dece do škole Milan Petrović u Novi Sad, u junu su organizovali obuku za lične pratioce u saradnji sa inđijskim Centrom za socijalni rad. Sledeće godine zajedno sa Udruženjem Etnoart apliciraće za evropska sredstva.
Od 2003. godine kada je osnovano ovo udruženje do danas realizovali su nekoliko projekata. Jedan od njih se sprovodi već treću godinu i odnosi se na prevoz dece do škole Milan Petrović u Novom Sadu. U junu tekuće godine organizovana je obuka za lične pratioce u saradnji sa inđijskim Centrom za socijalni rad, koju je prošlo 14 osoba.

U pripremi su i projekti za narednu godinu, kaže Milošević i dodaje da će oni biti zasnovan na radioničarskom radu. Takođe najavljuje zajednički projekat sa Udruženjem Etnoart koji se tiče saradnje redovne populacije i populacije sa smetnjama u razvoju. U pitanju je evropski projekat koji se tiče podizanja i održavanja plastenika.

Vesna Milošević, predsednica Udruženja Moj svet Inđija nada se da će se i u narednom periodu raditi na tome da ovo udruženje dobije veće prostorije što bi im olakšalo rad sa decom i omladinom sa smetnjama u razvoju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*