Inđija: 20 miliona dinara za povezni cevovod Beška

Opštini Inđija odobreno je 20 miliona dinara za izgradnju poveznog cevovoda Beška na konkursu Pokrajinskog sekreatrijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Ta lokalna samouprava jedna je od ukupno 28 u Vojvodini kojoj su odobrena sredstva za realizaciju pomenutog projekta.

Kako je istakao zamenik predsednika Vlade Vojvodine, Đorđe Milićević, prilikom dodele ugovora, za realizaciju projekata Pokrajina je obezbedila 300 miliona dinara, odnosno 60 odsto bespovratnih sredstva, a lokalne samouprave 200 miliona dinara ili 40 odsto sredstva.

Milićević  je izjavio da je dodelom ugovora za projekte čija vrednost premašuje pola milijarde dinara – pokrenut jedan ozbiljan investicioni ciklus i da je reč o vrlo značajnim zajedničkim ulaganjima Pokrajine i lokalnih samouprava, koja će doprineti unapređenju kvaliteta života u vojvođanskim opštinama.

– Deo trajnog opredeljenja Pokrajinske vlade je da se obezbedi mnogo ravnomerniji razvoj svih delova Vojvodine od onog koji je zatečen pre godinu i po dana. Zbog nedostatka takvog pristupa, u dugom nizu godina, Vojvodina je došla dotle da umesto da bude pokretač razvoja cele zemlje – čak 19 njenih opština bude ispod prosečnog stepena razvijenosti u Srbiji naveo je Milićević i dodao da Pokrajinska vlada upravo ovim merama menja tu zatečenu situaciju- kaže Milićević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*