Igor Mirović u Beočinu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je juče u Beočinu Fabriku cementa „Lafarge“ povodom početka realizacije projekta ugradnje novog filtera radi obezbeđivanja ekološki i energetski efikasnijeg sistema. Reč je o investiciji vrednoj 4,3 miliona evra, koja će omogućiti Beočincima da udišu čist vazduh. U Lafarge-u su juče bili  i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić i predsednica Opštine Beočin Mirjana Malešević Milkić.

Direktor „Lafarge“ Srbija Dimitrije Knjeginjić rekao je da je ova kompanija u proteklom periodu uložila u oblast zaštite životne sredine oko 20 miliona evra, ističući da će ugradnjom novog filtera emisiju prašine svesti na četiri do pet puta nižu od granične vrednosti koja postoji u našem zakonu.

Predsednik Mirović je pohvalio kompaniju „lafarge“ za ulaganja u ekologiju I naglasio da je Ugradnja novog filtera od velikog je značaja za Beočin, ali  i celu zemlju jer umnogome doprinosi zaštiti životne sredine.

Na sastanku sa upravom „Lafarge“ bilo je reči i o ustupanju objekta ove kompanije Predškolskoj ustanovi „Ljuba Stanković“ u Beočinu, kao i podršci Pokrajinske vlade realizaciji tog projekta. „Kompanija „Lafarge“ uputiće i donaciju u vidu skenera Opštoj bolnici u Pančevu, i to je primer odgovornog poslovanja koji treba da slede i druge kompanije“, naveo je Mirović.„Lafarge“ u Srbiji posluje od 2002. godine i vodeći je proizvođač građevinskog materijala, cementa i betona.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*