I Ruma dobija kružni tok?

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavilo je da će posredstvom JP „Putevi Srbije“ do kraja ove godine finansirati izgradnju kružne raskrnice u Rumi i to na putu ka Sremskoj Mitrovici, potvrdio je na jučerašnjoj sednici Opštinskog veća predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

Nedavno je u Pećincima održan sastanak ministarke Zorane Mihajlović sa čelnim ljudima sremskih opština, na kojem je Opštini Ruma obećana izgradnja kružnog toka na izlasku iz grada prema Sremskoj Mitrovici kod Rikovog mlina.

Sa sednice Opštinskog veća u Rumi

– Dobili smo čvrsta obećanja „Puteva Srbije“ da će kružna raskrsnica biti izgrađena ove godine. Po projektu vrednost je procenjena na nekih 67 miliona dinara. Oba puta koja se ukrštaju su državni putevi i nisu u nadležnosti Opštine, pa se nadamo se da će se projekat realizovati prema planu, jer to je veoma važno pre svega sa bezbednosnog aspekta, istakao je Mančić i dodao da su i Železnice Srbije najavile da će u sklopu infrastrukturnih radova rekonstruisati i zgradu železničke stanice u Rumi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*