И ове године Општина Рума купила уџбенике за све основце

И ове године Општина Рума обезбедила је уџбенике за све основце на подручју румске општине. У току је пријем уџбеника у школе, а запослени уџбенике сортирају по разредима и пакују, те се очекује да ће ускоро све бити спремно. Тим поводом председница општине Рума Александра Ћирић посетила је Основну школу Душан Јерковић, где сортирање уџбеника увелико траје.

„Обзиром да имамо леп буџет и да је ово већ постало традиција ми смо ове године купили нове комплете уџбеника за све основце на територији наше општине. Значи за 3600 ученика су купљени нови комплети, а за то смо издвојили 32 милиона динара, тако да надамо се да смо овом мером помогли родитељима, јер уџбеници су скупи и заиста треба издвојити велика новчана средства да би обезбедили све потребно – и радне свеске и уџбенике , поготово породицама које имају више деце“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

Душанова школа једна је од највећих школа на подручју румске општине, а према речима директорке, стигли су уџбеници за свих 800 ђака.

„Ми смо се потрудили тимски да средимо и класификујемо уџбенике по разредима, ипак нам треба времена да све то привредемо крају. Не верујемо да ће баш првог септембра бити подела уџбеника, али током те прве недеље ће свакако свако дете добити свој уџбеник и кренути сретно у нову школску 2022/2023. годину“, рекла је Наташа Станић, директорка ОШ „Душан Јерковић“.

Ова мера је директна помоћ породичном буџету и образовању деце, која јесу наша будућност, истакла је председница и додала да ће локална самоуправа учинити све што може како би деца и наставно особље имали што боље услове рада.

„Најважнији радови на санацији објеката свих школа тек предстоје. Ми смо издвојили ребалансом буџета 40 милиона за санацију и реконструкцију поправку школа односно школских објеката на територији наше општине. Конкретно у овој школи пријављено је да је највећи проблем санација крова који је прокишњавао, за то је било потребно доста средстава. Они су то пријавили да им је то највећи ургентан проблем који треба решавати“, истакла је председница Ћирић. 

За санацију крова у Душановој школи обезбеђена су средства, међутим ту није крај инвестицијама, рекла је председница Ћирић и навела да ће у школи бити побољшано и осветљење, као и неки други радови које је школа навела као неопходне, а једни од тих су и уређење фискултурне сале.