Humani pazovački privrednici

Pored toga što su veoma uspešni u svom poslu, privrednici koji posluju na teritoriji opštine Stara Pazova vise puta su pokazali I svoju humanu stranu. Osnivač Fondacije „Pazova za najugroženije“ je Cviko Krunić, uspešan privrednik iz Nove Pazove a podršku je dobio od svojih kolega i lokalne samouprave. Najviše aktivnosti imali su 2014. godine kada su izgrađene kuće za porodice u poplavljenim područjima.

Privrednici iz Pazove grade kuće u Bajinoj Bašti (2014. godina)

Fondacija “Pazova za najugroženije” doniraće kompletan građevinski materijal potreban za izgradnju deset porodičnih kuća, uključujući stolariju, sanitarije, materijal za izolaciju i zanatske radove. Procenjuje se da će vrednost donacije iznositi oko 20 miliona dinara jer će kuće biti građene dobrovoljnim radom.Stambeni objekti biće izgrađeni za deset porodica u Bajinoj Bašti koje su ostale bez kuća usled dejstva klizišta. Opština Bajina Bašta obavezala se da će obezbediti stručan nadzor nad izvođenjem radova, sve neophodne dozvole za izgradnju, kao i da će grubi radovi biti završeni u roku od 55 radnih dana. Fondacija „Pazova za najugroženije“, u okviru svoje inicijative sakupljanja sredstava za pomoć, sanaciju, obnovu ili novu gradnju domova za građane iz područja zahvaćenih poplavama sakupila je do sada oko 59 miliona dinara. Predviđa se da se ovim sredstvima može finansirati izgradnja oko 30 novih kuća iz nekoliko opština, a aktivnosti oko izgradnje će biti dogovarane i koordinirane sa Vladom Republike Srbije i Kancelarijom za pomoć i obnovu poplavljenih područja. Fondaciju “Pazova za najugroženije“ su osnovali staropazovačka lokalna samouprava, privrednici, preduzetnici i građani, brojni Pazovčani pobuđeni na solidarnost i humanost i motivisani da konkretno pomognu.

„Srbija je i tvoja zemlja, Pazova za najugroženije“ (2014. godina)

Inicijativa pod sloganom „Srbija je i tvoja zemlja, Pazova za najugroženije“ podstakla je za kratko vreme građane da se priključe sakupljanju pomoći. Iza ovog projekta stoji lokalna samouprava, privrednici i građani sa teritorije Opštine Stara Pazova- istakao je Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova i osnivačFondacije „Pazova za najugroženije“. Prisutnima se na skupu u ime Fondacije i svih građana koji su u poplavama ostali bez krova nad glavom obratio i Cviko Krunić, takođe osnivačove Fondacije, uz najavu da se akcija sakupljanja donacija nastavlja i u narednom periodu. Cilj Fondacije je da se do kraja godine sakupi 200 miliona dinara, a projekat je zajedničko delo građana staropazovačke opštine pod sloganom: „Srbija je i tvoja zemlja, Pazova za najugroženije“.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „Pazovačka privreda-uspešne priče“ koji je sufinansiran iz sredstava Opštine Stara Pazova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*