Grejna sezona u Sremskoj Mitrovici već počela

Grejna sezona u Sremskoj Mitrovici danas je zvanično počela. Radijatori korisnika koji se greju preko JKP Toplifikacija su topli.

– Do kraja septembra smo završili hladne i tople probe i spremno smo počeli grejnu sezonu. Iako ona po gradskoj odluci zvanično počinje 15.oktobra, s obzirom na niže spoljne temperature odlučili smo se da sa grejanjem krenemo ranije – navodi direktor JKP Toplifikacija Slavko Sladojević.

On dodaje da prošle grejne zone nije bilo nikakvih problema i da očekuje i da ova grejna sezona protekne bez problema.

– Intervencija na toplovodu je bilo, s obzirom na to da je mreža stara 30 godina, ali nije bilo prekida u isporuci toplotne energije – ističe Sladojević.

Na pitanje da li će doći do poskupljenja grejanja, odgovara:

– Po programu poslovanja nije predviđeno poskupljenje u ovoj kalendarskoj godini, a da li će doći do poskupljenja iduće godine još uvek nije poznato. Promene cena energenata na svetskom tržištu su evidentne i na njih ne možemo da utičemo – navodi direktor Toplifikacija.

Povodom početka nove grejne sezone, danas je toplotnu podstanicu u Naselju Stari most u Sremskoj Mitrovici obišla gradonačelnica Svetlana Milovanović.

– Energenata ima dovoljno i verujemo da će ovo biti jedna uspešna grejna sezona – navela je ona.

Na sistem daljinskog grejanja JKP Toplifikacija Sremska Mitrovica priključeno je oko 3.400 stanova, što iznosi oko 240.000 metara kvadratnih, zajedno sa poslovnim prostorom. Grejna sezona zvanično traje do 15. aprila.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*