Gradski bazen u Sremskoj Mitrovici: Besplatna škola plivanja daje rezultate Gradski bazen u Sremskoj Mitrovici: Besplatna škola plivanja daje rezultate
Osnovci iz mitrovačkih sela već nekoliko meseci pohađaju besplatnu školu plivanja na Gradskom bazenu “Pinki” u Sremskoj Mitrovici, u okviru projekta “Mitrovica – grad bez neplivača”.... Gradski bazen u Sremskoj Mitrovici: Besplatna škola plivanja daje rezultate

Osnovci iz mitrovačkih sela već nekoliko meseci pohađaju besplatnu školu plivanja na Gradskom bazenu “Pinki” u Sremskoj Mitrovici, u okviru projekta “Mitrovica – grad bez neplivača”. Učenici trećih razreda osnovnih škola iz Šašinaca i Jarka imali su jedan od svojih treninga i ovog utorka i, kako navode, utisci su im prilično dobri.

Prema rečima Đorđa Vukosavljevića, učitelja iz Jarka, učenici su prezadovoljni i njihov odziv je velik.

– I roditelji su zadovoljni. Devedeset posto dece je aktivno i rado se odazivaju. Ovo je pun pogodak Grada i ostalih organizatora ove akcije, ističe učitelj Vukosavljević.

Podsetimo, organizatori besplatne obuke neplivača su Sportski savez Grada, Gradska uprava za obrazovanje, kulturu i sport i Bazen “Pinki”. Obuka će trajati do kraja školske godine, a pohađa je stotinak trećaka.

– Kroz ovaj projekat su deca sa sela u prilici da funkcionalno nauče da plivaju i ako ovaj projekat bude funkcionisao u narednih par godina, Mitrovica će vrlo brzo zaista biti grad bez neplivača, ističe trener Aleksandar Gavrilović.

 

 

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar