Golgeterska rapsodija humanosti: Srbi za Srbe i Meridianbet zajedno u igri za bolji život porodice Mitrović

Meridianbet se pobrinuo da svaki gol u nagradi sa po 500 dinara u humanitarne svrhe

 

I ovoga jula, u Zemunu je tradicionalno održan osmi po redu memorijalni turnir „ Nemanja Ljubičić Švaba“, čiji je organizator i idejni tvorac humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“. Ovaj  lokalni fudbalski turnir koji neguje uspomenu i sećanje na druga iz kraja, za osam godina svog postojanja uspeo je da izraste u jedan od najmasovnijih beogradskih fudbalskih turnira na otvorenom.

 

Ovogodišnje izdanje turnira privuklo je rekordan broj ekipa koje su tokom čitave nedelja na terenima RK Zemun nadmetale u malom fudbalu i tražile svoje mesto među dosadašnjim pobednicima turnira.

 

Uzavrela atmosfera sa igrališta olako se prenela i na publiku, a kada se uzme u obzir da je turnir humanitarnog karaktera, osim fudbalskih do izražaja dolaze i ljudski kvaliteti.

 

Upravo iz tog razloga, golgeteri su bili izuzetno raspoloženi za postizanje golova, a kako i ne bi bili kada ih je na dobre partije dodatno podstakao Meridianbet koji se pobrinuo da svaki gol u golmanovoj mreži nagradi sa po 500 dinara u humanitarne svrhe.

 

Strelci igre na petoparcu su se na terenu raspucali golovima, pa je za potrebe porodice Mitrović dodatno prikupljeno 91.000 dinara zahvaljujući velikodušnom gestu kompanije Meridianbet.

 

 

 

Ispred kompanije Meridian svoje utiske sa ovog turnira podelio je i kordinator za društvenu odgovornost, Stefan Todorović, koji je istakao značaj prisustva na događajima humanitarnog karaktera.

 

– Fudbalski turnir koji se u Zemunu tradiocionalno održava tokom jula meseca odavno je postao jedan od bitnijih simbola humanosti i sporta, stoga nama je izuzetno drago što smo i ove godine dali svoj doprinos njegovom održavanju. Kao kompanija za koju ne postoje granice kada je u pitanju zajednica, uvek se trudimo da pomognemo ugrožene, ne samo pojedince, već i društvene grupe i porodice. Ovom akcijom se ne završava naš zadatak, zato pozivamo sve ljude dobre volje da uzmu učešće i pomognu porodici Mitrović u dobijanju novog doma i kvalitetnijih uslova za život – istakao je Todorović.

 

Porodicu Mitrović iz Sopota čine roditelji Miroslav i Nadica, njihovo četvoro dece – Aleksandar (13), Aleksandra (13), Danijela (9), i Nemanja (7), koji svi zajedno žive u veoma staroj i oronuloj kući.

 

Sav novčani iznos prikupljen na turniru doniran je porodici Mitrović iz sela Sopot u Severnoj Makedoniji, jedinoj srpskoj porodici koja živi među albanskim stanovništvom. Ova višečlana porodica nalazi se u teškoj materijalnoj situaciji, živeći u staroj trošnoj kući sastavljenoj od kamenih ploča i blata, sa krovom ispunjenim slamom. Rizici sa kojima se svakodnevno suočavaju u ovakvim uslovima života dodatno otežava situacija da se nalaze u okruženju u kome su prepušteni sami sebi, pa im je svaka pomoć sunarodnika od velikog značaja za vlastiti opstanak.

 

Za bolji život porodice Mitrović:

Slanjem SMS poruke na 7763 (200 dinara)

Uplatom novčanih sredstava na dinarski račun: 160-279491-71