GO SNS Šabac: Saopštenje za javnost

Gradski odbor Srpske napredne stranke izražava najdublju sumnju u to da pojedinci u Gradskoj izbornoj komisiji, bliski Nebojši Zelenoviću, preduzimaju krajnje nečasne i protivzakonite radnje kako bi pokušali da obore listu Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić – za našu decu“.
Naime, pošto je prvobitno prihvatila, pa zatim odbila listu Srpske napredne stranke, Gradska izborna komisija je posle dodatnog uvida u dokumentaciju ipak donela rešenje o prihvatanju liste. I taman kad smo pomislili da je pravda ipak trijumfovala, Zelenovićev blizak saradnik načelnik Gradske uprave Šabac Milan Vasić zbog navodnog odsustva jednog dokumenta podnosi prigovor samo pola sata pre isteka zakonskog roka za podnošenje prigovora.
Sama ta činjenica već dovoljno govori o zlonamernosti postupka i svedoči o nameri da se mimo svih pravila i procedura obori lista Srpske napredne stranke. Posebno ističemo činjenicu da je konstatovano u zapisniku i potvrđeno glasanjem Gradske izborne komisije da je dokumentacija kompletna.
Zbog svega navedenog smatramo da u radu Gradske izborne komisije Šabac ima prostora za istragu nadležnih organa, koje ćemo podnošenjem krivične prijave protiv članova GIK-a pozvati da utvrde istinu i otkriju ko i po čijem nalogu krade papire iz dokumentacije utvrđene zapisnikom.
Rad Gradske izborne komisije mora biti besprekoran i apsolutno čist, što neće biti moguće, ako u njoj sede kriminalci. To što su se uplašili pobede Srpske napredne stranke nije nikakav alibi za krivična dela na koja su spremni. Tim pre, što bez obzira na to koliko se trudili da nam otežaju učešće na izborima, jednu stvar nikako neće moći da urade.
Ne mogu da spreče narod da glasa. A srpskim naprednjacima je taj glas dovoljan za pobedu.

Izvor: GO SNS Šabac

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*