Gljive su i hrana i lek Gljive su i hrana i lek
Međunarodna gastro manifestacija „Gljive kao hrana i lek“ održana je za vikend na Gradskom trgu u Sremskoj Mitrovici. Manifestaciju je organizovalo Udruženje „Lisičarka“ iz... Gljive su i hrana i lek

Međunarodna gastro manifestacija „Gljive kao hrana i lek“ održana je za vikend na Gradskom trgu u Sremskoj Mitrovici. Manifestaciju je organizovalo Udruženje „Lisičarka“ iz Sremske Mitrovice, sa ciljem približavanja čarobnog carstva gljiva stanovništvu. Podršku manifestaciji dali su Grad Sremska Mitrovica, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, mitrovačka Agencija za ruralni razvoj i Turistička organizacija, Centar za kulturu „Sirmijumart“, kao i naša medijska kuća.

Na manifestaciji posvećenoj gljivama izlagači su predstavili konzumne proizvode od gljiva, kao i lekovite preparate koji pomažu u lečenju i jačanju imuniteta. Po prvi put je građanima predstavljena izložba samoniklih gljiva sakupljenih na Fruškoj gori.

Manifestaciju „Gljive kao hrana i lek“ zvanično je otvorio pomoćnik ministra poljoprivrede zadužen za ruralni razvoj Aleksandar Bogićević.

Podršku manifestaciji posvećenoj gljivama dala je i mitrovačka lokalna samouprava. Događaju je prisustvovao predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica Tomislav Janković.

Mitrovčani, ali i gosti iz Grčke, Slovenije i Hrvatske, uživali su u specijalitetima od gljiva, naučili su takođe na koji sve način mogu da se upotrebljavaju gljive.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar