(ВИДЕО) Фрушке терме постале део светске угоститељске групације

 

Бања Врдник све боље је позиционирана на туристичкој мапи Србије, а у прилог томе говоре и подаци да је Врдник по броју посетилаца у Србији на другом месту одмах иза Врњачке бање, односно на трећем месту када је у питању планински туризам, одмах после Златибора и Копаоника.

 

Милинко Цицмил, власник Промонт групе

Развој угоститељских и туристичких капацитета од изузетног је значаја, а у Врднику у том смислу предњачи Промонт група, односно Фрушке Терме, чији власник Милинко Цицмил је данас потписао уговор са Акор групом о уласку у франшизу којом хотел Фрушке терме постаје први Мовенпик хотел у Србији.

 

 

„Морам рећи, ми смо један објекат, једини у Србији који интегрисано улази у ову групацију и од 1. новембра ми ћемо примати прве госте по свим стандардима Акора и Мовенпика“, рекао је Милинко Цицмил, генерални директор Промонт група.

 

Мовенпик је основан у Швајцарској и у знак признања за холистички приступ очувању животне средине, Мовенпик је проглашен за најодрживију хотелску компанију на свету.

 

„Мовенпик ради обичне ствари у хотелијерству на необичан начин“, рекао је Њ. Е. Урс Шмид, амбасадор Швајцарске Конфедерације у Републици Србији.

 

Мовенпик је део групације Акор с више од 5,300 некретнина и 10.000 угоститељских објеката у 110 земаља. Акор је угоститељски концепт који подржава пословну етику, одговорни туризам, одрживу животну средину, ангажовање заједнице, разноликости и инкузивности.

 

„Бирамо наше партнере веома брижљиво и ово је наш први партнер у Србији, а Србија постаје све значајнија туристичка дестинација“, истакао је Камил Јазбек, директор развоја Акор групације.

 

Фрушке терме су се шириле од 2012. када је изграђен Аква премијер, па надаље преко етно комплекса Врдничка кула, до велнес и спа хотела Фрушке терме, а ове године завршавају се Фрушке терме Ривијера и Резиденс. Тиме је ова компанија постала највећи послодавац у Иригу и покретач развоја привреде.

 

„На сваки уложени евро у туризам, враћају се три кроз грађевину, прозводњу хране или коју год другу привредну делатност. Овај комплекс је од великог значаја за Србију, за Војводину, али и за Нови Сад, Београд, Фрушку Гору, Инђију, Ириг“, истакао је Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије.

 

Ветар  у леђа развоју туризма и Врдника дала је и Влада Србије, усвајањем и реализацијом Стратешког мастер плана развоја туризма Фрушке Горе, речено је на данашњем догађају и истакнуто да је географски положај оно што је додатни плус оваквим инвестицијама.

 

„Посебно треба да будемо поносни што је у питању породична компанија. Ми смо то пре гледали код других – код Швајцараца, Немаца, Аустријанаца. Сада то имамо код нас. И могу слободно да кажем да су породичне компаније стуб привредног развоја“, навела је Ана Брнабић, председница Владе Републике Србије.

 

Како је прецизирано, нови хотел ће у понуди имати врхунски опремљене собе и апартмане, укупно 201 смештајну јединицу модерног дизајна и премијум квалитета. Све собе са балконима гледају на Бању Врдник, бањско место са јаким насеђем из римског доба и Национални парк  Фрушка Гора, најстарији национални парк у Србји.

Захваљујући савршеној локацији Мовенпик Фрушке Терме Резорт и Спа биће савршена дестинација за пословне путнике, али и путовања у пару, са пријатељима или породицом.

 

 

 

Весна Самарџија