ФК „Јединство“ победник румског Купа, председница Ћирић уручила награде финалистима

Фудбалски клуб „Јединство“ из Руме победник је овогодишњег Купа Општинског фудбалског савеза Рума, а финална утакмица против никиначког „Полета“ одиграна је у среду у 16 часова.  Меч је пратила и председница Општине Рума Александра Ћирић, која је након убедљиве победе „Јединства“ резултатом 3:0, учесницима финала Купа уручила пехаре и вредне награде.

„Ми као општина смо уложили доста у спортску инфраструктуру и финансирање клубова на територији Опшине Рума . То је за 25 посто више него прошле године. Конкретно смо уложили  у суфинансирање фудбалских клубова 22 милиона динара, а успротску инфраструктуру 34 милиона динара од почетка године, што свакако није крај, ми настављамо и даље током године да улажемо максимално колико можемо. Свакако у наредној години планирамо да помогнемо спортску инфраструкуру и свим клубовима“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

Како је рекла циљ је да се да ветар у леђа нарочито млађим генерацијама да се баве спортом, а младим спротистима да се помогне да постижу још боље успехе.

За финалисте Купа обезбеђене су и новчане награде, 50.000 динара за другопласирани ФК „Полет“ из Никинаца и 100.000 динара за ФК „Јединство“ из Руме.

 

„Морам да истакнем значајну подршку локалне самоуправе пре свега у новој организацији Општинског фудбалског савеза зато што су  препознали значај и потребе клубова у Руми, тако да очекујемо да ће се наставити са улагањима у спортску инфраструктуру, да ће се повећати буџети за клубове и да ће се реализовати један од наших највећих приоритета,  а то је улагање у млађе категорије“, истакао је Синиша Сремац, председник Општинског фудбалског савеза Рума.

Он је такође честитао финалистима и ФК „Јединство“  које је победом остварило пласман у ново такмичење „Куп подручног фудбалског савеза Срем“ пожелео срећу и успех.