Филхармонија са Крфа одушевила публику у Старој Пазови

Поводом годишњице ослобођења Старе Пазове у Првом светском рату, у недељу, 13. новембра у Позоришној сали одржан је концерт Филхармоније „Лиападон“ са Крфа којој су се на сцени придружили чланови Тамбурашког оркестра Љубинка Лазића, најбољи оркестар хармоника на свету “Костман” као и Оркестар Средње школе “Коста Манојловић” из Земуна.

Концерт под називом “У част предака за будућност потомака” је плод блиске сарадње општине Стара Пазова са градском управом острва Крф  које са Србијом спајају важни историјски догађаји везани за Први светски рат и која траје већ више од деценију.

Пре почетка концерта гостима и публици се речима добродошлице обратио се председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић.

-Веома сам емотиван када треба да причам о грчко-српском пријатељству и о историјској повезаности Крфа и наше општине. Наше пријатељство и братство негује се више од 10 година на шта сам посебно поносан- рекао је Радиновић.

Да је поменуто пријатељство заиста „јако“ доказао је и громогласан аплауз када је 12 тамбураша засвирало прве тонове чувене песме „Тамо далеко“, компоноване управо на овом „острву спаса“ током Првог светског рата. Филхармонија са Крфа на самом крају концерта одушевила је све присутне и надмашила очекивања.

Улаз на концерт био је бесплатан али су се прикупљали добровољни прилози како би се подржало   формирање дечијег образовног кампа поред мора где ће ђаци из Србије проводити лета у одмору и неговању братских односа са грчким народом.

 

Пројекат „Култура у Пазови “ суфинансира Општина Стара Пазова. Ставови изнети у подржаном пројекту нужно не изражавају ставове органа који је делио средства.