Ekonomsko osnaživanje seoskih žena bitan segment ruralnog razvoja

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana seoskih žena, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević,  boravio je u Novim Banovcima. On je sa predsednikom Opštine Stara Pazova, Đorđem Radinovićem, obišao Uruženje žena “Mimoza” Novi Banovci istakavši tom prilikom da je resornom ministarstvu veoma bitan segment ekonomsko osnaživanje žena. Godinama unazad ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izdvaja značajna sredstva za projekte namenjene ekonomskom osnaživanju i ta praksa biće nastavljena.

Predsednik Opštine Stara Pazova istakao je da je lokalna samouprava ponosna na veliki broj udruženja žena, čak 10, i da  Opština Stara Pazova na različite načine pomaže i promoviše njihov rad. Ministar i predsednik opštine posetili su povodom Međunaronog dana seoskih žena Udruženje žena “Mimoza” koje postoji 20 goina i pored redovnih aktivnosti, organizuju i humanitarne akcije, veoma uspešno.

Podsetimo, prvi Međunarodni dan seoskih žena obeležen je 2008. godine. Uspostavljen je od strane Ujedinjenih nacija sa ciljem da ukaže na ključnu ulogu i doprinos žena na selu za unapređenje poljoprivrede i ruralnog razvoja, doprinos prehrambenom suverenitetu i iskorenjivanju siromaštva u seoskim oblastima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*