Едукација за жене предузетнице (Видео)

Едукативна радионица за жене предузетнице одржана је данас у Руми, а теме о којима се говорило од изузетног су значаја не само за почетак већ и за развој бизнис идеје.

“Подршка је изузетно значајна генерално од самог почетка –  ако хоћете самостално да радите подршка је битна и важна”, каже Слађана Бабић, предузетница из Руме.

 

Подршка женама предузетницама стиже и од државе, а највећа од Министарства трговине и туризма, али и од Министарства пољопривреде, које препознало значај жена у овом ресору.

“Једно од популарнијих јесте и Министарство пољопривреде које често избаци своје конкурсе за развој сеоског предузетништва. Оно што је у задњих неколико година било актуелно односно о чему се највише причало то су ИПАРД фондови где је отворена мера која се тиче искључиво туризма па су се многи предузетници обрели да пишу и конкуришу за те програме како би са озбиљнијим буџетима могли да наступе на тржишту. “, рекао је Милош Гајић, Центар за истраживање и студије туризма.

 

Оснаживањем жена предузетница нарочито у пољу промоције и пласамана производа и услуга, подиже се итуристички потенцијал града, што је била идеја водиља Туристичке организације Општине Рума када је дошла на идеју да организује овако нешто.

“Туристичка организација Општине Рума свакако жели да подржи женско предузетништво да буду јаке, као што већ И јесу, да буду задовољне и успешне”, изјавила је Татјана Дошен, директор Туристичке организације Општине Рума.

 

Едукација је организована као једнодневна обука за предузетнице и носиоце сеоских газдинстава како би понуду својих производа и услуга презентовали на најбољи начин, а уједно допринели унапређењу и конкурентности Руме као туристичке дестинације.

 

Весна Самарџија