Два века Мале Митровице

Некада Мала Митровица, данас Мачванска Митровица обележила је 200 година постојања. Поводом јубилеја додељена су признања и плакете истакнутим појединцима, колективима и установама.

На празник Преображења Господњег Месна заједница Мачванска Митровица обележила је два века постојања вароши маломитровачке. Орагнизатор манифестације је Месне заједнице Мачванска Митровица, уз свесрдну помоћ привредника из тог места и Града Сремска Митровици.

Са Сремском Митровицом је одувек повезана историјски и урбанистички. Варошица није била насељена све до пре 200 година, а зато што је ту била скела за прелаз преко реке Саве, називана је и једноставно Скела, касније Подрињска Митровица, да би назив Мачванска Митровица добила 1941. године решењем тадашњег Министарства унутрашњих послова.

Поводом јубилеја додељена су признања и плакете истакнутим појединцима, колективима и установама. Међу добитницима је и Горан Станковић, власник фирме „Храна продукт”.

Тренутно је ово место велико градилиште јер се прави нов мост на Богазу, изграђена је нова школа и почиње да гради сала за физичко која ће бити мултифункционална.

Мачванска Митровица, административно припада Граду Сремска Митровица, а географски се налази у Мачви и та веза са Сремском Митровицом одувек је била стална.

Данас је Мачванска Митровица модерна варошица која се развија и гради, а јубилеј је прослављен свечаношћу на част и чест поколења будућих у том месту.