Dva pozorišna festivala u Staroj Pazovi

Stara Pazova danas i sutra  domaćin je dva pozorišna festivala. Danas se održava 3xD, festival pozorišnog stvaralaštva dece a u subotu će biti zvanično proglašenje najuspešnijih na ovogodišnjoj smotri slovačkog dramskog stvaralaštva odraslih, „Pozorišni lovor”.   Organizatori oba festivala su SKUD Heroj Janko Čmelik, Nacionalni savet Slovaka, Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka uz podršku Kancelarije za dijasporu Slovaka i Opštine Stara Pazova.

U okviru „Dana dečjeg pozorišta“ ove godine će u takmičarskom delu programa nastupiti učenici OŠ Heroj Janko Čmelik sa predstavom „Put ka sreći“, nakon njih ansambl iz Aradca sa komadom „Pada kiša“. Predstava iz Kisača „Poljupci“ iz organizacionih razloga odigrana je pre nedelju dana a sve učesnike ocenju stručna komisija u sastavu Miroslav Benka, reditelj, Miroslav Fabri, glumac i Aleksander Bako, reditelj. Kao gosti, u 11.50 nastupiće Gradsko pozorište, dečja scena iz Rume sa predstavom „Do poslednjeg šaha“. Svečano proglašenje najuspešnijih planirao je u 13 časova. Ulaz za sve predstave je besplatan.

Sutra će u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi biti svečana dodela nagrada najuspešnijim kolektivima i pojedincima a u njihovu čast biće odigrana predstava „Profesionalci“ po tekstu Dušana Kovačevića, u izvođenju Slovačkog vojvođanskog pozorišta iz Bačkog Petrovca.

Projekat “Kultura kao mentalna hrana” sufinansiran je iz Budžeta Opštine Stara Pazova. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*