Državni sekretar posetio Albon: U planu izgradnja novog pogona i zapošljavanje radnika (VIDEO) Državni sekretar posetio Albon: U planu izgradnja novog pogona i zapošljavanje radnika (VIDEO)
Opštinu Ruma danas je posetio državni sekretar u ministarstvu privrede Dragan Stevanović. Nakon razgovora u Gradskoj kući Stevanović je sa predsednikom Opštine Ruma Slađanom... Državni sekretar posetio Albon: U planu izgradnja novog pogona i zapošljavanje radnika (VIDEO)

Opštinu Ruma danas je posetio državni sekretar u ministarstvu privrede Dragan Stevanović. Nakon razgovora u Gradskoj kući Stevanović je sa predsednikom Opštine Ruma Slađanom Mančićem obišao kompaniju Albon koja posluje u rumskoj industrijskoj zoni od 2014-te godine i zapošljava 200 radnika. Ta kompanija uskoro će proširiti svoje proizvodne kapacitete, a samim tim uposliće i nove radnike. Britanska Kompanija “Albon”, proizvodi klipnjače za motore, a cela proizvodnja u Rumi je namenjena izvozu.

Do sada je ova kompanija u Rumi uložila 16,5 miliona evra. Trenutno je zaposleno 200 radnika, a u narednom  periodu biće uposleno još toliko nezaposlenih. U planu je izgradnja novog pogona površine 11 000 m2.

Ova kompanija koja proizvodi klipnjače za motore je jedna od uspešnijih u Rumi. Kompletna proizvodnja je namenjena izvozu, a u ovdašnjoj javnosti ima dobru reputaciju.

“Reputacija koja pratu Albon je izuzetno dobra i po visini zarada i po tehnologiji i po svemu onom što jedan ozbiljan investitor treba da pruži zaposlenima. Privrednici su ti koji podižu standard života i novi pogon “Albona” biće odlična šansa za sve zainteresovane ljude u našoj opštini da kvalitetno reše pitanje zaposlenja”, rekao je Slađan Mančić, predsednik Opštine Ruma.

O dosadašnjem radu kao i o planovima za budućnost danas je sa predstavnicima Albona razgovarao Dragan Stevanović, državni sekretar u ministarstvu privrede. Uslove rada i tehnologiju je ocenio najvišom ocenom i obećao pomoć države pri realizaciji nove fabrike nove faze rada ove britanske kompanije.

“Stabilnost Opštine Ruma utemeljena je upravo u privredi, investicijama i ovakvim fabrikama. Impresioniran sam onim što sam danas video u Albonu, kada ovu kompaniju uporedimo sa nekim drugim kompanijama kojima se bavimo u Ministarstvu onda dođemo do zaključka da je ovde prisutna “svemirska” tehnologija, da kompanija nudi sjajne uslove za rad i dobre plate. Sve nas to raduje i spremni smo da podržimo i treću investiciju “Albona” u Srbiji, a drugu u Opštini Ruma”, rekao je Stevanović.

Izgradnja novog pogona i zapošljavanje novih radnika biće završeno veoma brzo, poručuju iz Albona. Biće to nova šansa za sve koji traže novi posao, ali i za lokalnu samoupravu. Nova zapošljavanja i nove investicije, značajno pune opštinsku kasu, a što se rumske tiče- stanje nikada nije bilo bolje.

 

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar