Državni sekretar Nenad Ivanišević posetio Sremsku Mitrovicu

Gradska uprava za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Grada Sremske Mitrovice danas je izrazila inicijativu za izgradnju doma za stara lica na teritoriji grada. To je rečeno prilikom posete državnog sekretara u MInistarstvu za rad, zaposljavanje, socijalna i boračka pitanja Nenada Ivaniševića ovom sremskom gradu.

Kako u Sremskoj Mitrovici nema doma za stara lica i građani moraju da koriste usluge doma u Rumi i Šapcu, Gradska uprava za zdravstvenu i socijalnu zaštitu ovog grada stavila je to na listu prioriteta. Projekat za izgradnju doma urađen je 2009. godine, lokacija obezbeđena u naselju Kamenjar, ali ono što predstoji jeste revidiranje projekta i usaglasavanje sa trenutnim trzšnim cenama. Pocetak izgradnje doma jos uvek je neizvestan, ali je sekretar pri MInistarstvu za rad, zaposljavanje, socijalna i boracka pitanja Nenad Ivanisevic rekao da ce se na tome raditi u narednom periodu.

Ovom prilikom sekretar Nenad Ivanišević je sa predstavnicima Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu obišao Regionalnu Sremsku sigurnu kuću i Crveni krst u Sremskoj Mitrovici. Sigurna kuća je počela sa radom u maju ove godine i namenjena je žrtvama porodičnog nasilja i žrtvama trgovine ljudima sa područja sremskog okruga. Kapacitet ove ustanove je 20 mesta, a trenutno su u njoj smeštene dve žene. U okviru Crvenog krsta u Sremskoj Mitrovici postoji i Narodna kuhinja koju svakodnevno koriste 550 socijalno ugrozenih lica sa teritorije grada.

Sremska Mitrovica je ove godine od Ministarstva za rad, zaposljavanje, socijalna i boračka pitanja dobila sedam miliona dinara za projekte socijalne zaštite. Tokom ove posete Ministarstvo je obećalo gradu nastavak saradnje kroz zajednicko konkurisanje na program Evropske unije Izi koji je najznačajniji instrument razvoja socijalne politike.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*