Đorđe Milićević u radnoj poseti u Pećincima

Biro za odnose sa javnošću Pokrajinske vlade izdao je saopštenje povodom radne posete potpredsednika Pokrajinske  vlade Đorđa Milićevića, pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuka Radojevića i pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Vladimira Bateza Opštini Pećinci. Prenosimo saopštenje u celosti:

„Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vukom Radojevićem i pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom, obišao je danas rekonstruisan sportski školski teren u Kupinovu i završne radove na izgradnji kanalizacione mreže u Donjem Tovarniku, investicije koje su zajednički finansirali Pokrajinska vlada i Opština Pećinci.

„Pokrajinska vlada je od jula 2016. godine do sada u opštini Pećinci uložila oko 423 miliona dinara u puteve, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, nasipe, predškolske, školske i zdravstvene ustanove i druge projekte koji su doprineli tome da se obezbedi kvalitetniji život stanovnika, ali i bolji uslovi za privlačenje novih investicija i dalji privredni razvoj”, izjavio je potpredsednik Milićević. On je naglasio da je prioritet Pokrajinske vlade u protekle tri i po godine bilo rešavanje pitanja vodosnabdevanja i izgradnje kanalizacione mreže u AP Vojvodini i da je u tim poslovima ostvarena saradnja sa svih 45 lokalnih samouprava na teritoriji Vojvodine, bez obzira na njihovu veličinu.

U izgradnju kanalizacione mreže u Donjem Tovarniku, u kome živi oko 900 stanovnika, uloženo je 76,2 miliona dinara. Mreža je povezana na prečistač u Pećincima. S njenim završetkom, peto mesto u opštini, posle samih Pećinaca, zatim Šimanovaca, Sibača i Subotišta, imaće uređen sistem odvođenja otpadnih voda.

Bilo je važno, kako je rekao Milićević, da se opštine angažuju u pripremi projekata, u čemu je rukovodstvo opštine Pećinci bilo veoma uspešno, kao i saradnja na terenu koju su ostvarili sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu.

U OŠ „Dušan Vukasović Diogen“ u Kupinovu, koju pohađa oko 340 učenika, rekonstruisan je sportski teren, gde se odvija nastava fizičkog vaspitanja. Vrednost projekta, koji je obuhvatio popravku i pripremu asfaltne podloge za postavljanje gotovog poda od gumenog granulata i montažu golova za mali fudbal, iznosila je 3,6 miliona dinara.

Predsednik Opštine Pećinci Željko Trbović izjavio je da i obnova školskog terena u Kupinovu i završetak izgradnje kanalizacione mreže u Donjem Tovarniku govore koliko je dobra saradnja sa Pokrajinskom vladom, s obzirom na to da Opština ne bi mogla sama da finansira ove projekte.

Jedna od tema u današnjem susretu sa rukovodstvom Pećinaca bila je mogućnost iskorišćavanja geotermalnih izvora i potencijala Obedske bare u cilju razvoja banjskog i ekološkog turizma, investicija koje bi mogle biti predstavljene na Sajmu investicija u Minhenu, u okviru zajedničkog nastupa Pokrajinske vlade i lokalnih samouprava iz Vojvodine“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*