Dom kulture u Buđanovcima uskoro će zasijati novim sjajem

Posle nekoliko decenija buđanovački Dom kulture zasijaće novim sjajem. Opština Ruma je rešila da finansira obnovu tog objekta koji je nekada bio među najlepšim objektima kulture u ovom kraju. Za tu namenu iz opštinskog budžeta izdvojeno je više od 5 miliona dinara.

Buđanovčani su se nekada ponosili svojim Domom kulture, gde su organizovali svoje proslave, manifestacije i druženja. Poslednjih 10 i više godina, kako kažu, Dom je mrtav i sablasan. Oronula zgrada na kojoj se veoma malo radilo nije bila upotrebljiva. Ove godine došao je red i na rekonstrukciju tog objekta što će, kako kažu meštani sela, doprineti boljoj atmosferi i boljem ugledu sela.

Uređenje kulturnog objekta u ovom sremskom selu, deo je opštinskog tendera za mesne zajednice, a sredstva opredeljena baš za Buđanovce su većinska, istakao je nedavno predsednik Opštine Ruma, Slađan Mančić.

Više od 5 miliona dinara biće uloženo za obnovu Doma kulture u Buđanovcima, a predsednik Mančić ističe da je ovo još jedan pokazatelj da lokalna samouprava vodi odgvornu finansijsku politiku, što je, kako kaže, zbog sveukupne situacije veoma značajno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*